Supunerea (4) responsabilitatea soțului

O femeie trebuie să se supună bărbatului ei care este cap. Însă aici este implicată în mod automat responsabilitatea bărbatului. Deși nevasta nu trebuie să condiționeze supunerea ei totuși bărbatul trebuie să fie cap ca nevasta lui să aibă cui să se supună. Ea trebuie să se supună unuia care este cap nu unuia care pretinde, dorește, se crede sau își imaginează că este cap. O mare responsabilitate este aruncată pe umerii bărbatului când Scriptura poruncește femeii să asculte de el, aceea de a fi acel cap de care nevasta ar trebui să asculte. Capul conduce prin slujire și dragoste sacrificială. Supunerea față de un astfel de bărbat este un deliciu. Acea femeie se simte prețuită, iubită, protejată și înălțată.

Anunțuri

3 gânduri despre “Supunerea (4) responsabilitatea soțului

  1. salutare! mă numesc Alexei sunt din republica moldova îmi face mare plăcere sa vizitez blogul tău şi să găsesc în el multe lucruri folositoare,şi văd că cunoşti foarte multe lucruri şi-mi dau seama că ai şi făcut şcoală teologică…. deaceea am şi socotit corect să spun ceva în privinţa a ceea ce ai scris sub titlul:”supunerea” cred ca ma vei înţelege ce vreau eu sa spun,,,, cred că daca vrei să scoţi un profit din ce scrii cu privire la supunere nu cred că este bine s-o amesteci cu responsabilitatea Bărbatului, supunerea este partea femeii ,iubirea este partea barbatului dupa scriptură, care crezi că Trebuie să se facă în primul rînd din ele, cine trebuie să înceapă primul femeia sau bărbatul, cred că fiecare trebuie să-şi îndeplinească datoriile necondiţiat şi să înţeleagă că vor da răspuns nu în faţa oamenilor ci în faţa Celui de la care vin aceste porunci orce femeie este datoare să se supună bărbatului ei fară condiţii.,şi fiecare bărbat este dator să-şi iubească nevasta fără condiţii, nu are dreptul nici un bărbat să-şi scuze neîndeplinirea datorii lui din motiv că femeia este nesupusă ,şi nici o femeie nu are dreptul săşi scuze neîndeplinirea datorii din motiv că bărbatul nu este capul acela care trebuie să fie……….prietene te rog nu amesteca aceste lucruri începe cu unul din ei şi cînd vei înţelege că ai spus destul ca acela să rămînă convins că trebuie săşi îndeplinească datoria treci la celălalt., Dumnezeu să te ajute şi binecuvînte.

    Apreciază

      1. am avut în vedere responsabilitatea femeii şi cea a bărbatului, cred că dacă ai vorbi despre ele întrun mod aparte ar avea un efect mai bun asupra celor ce citesc aceste comentarii, tu singur cunosti că oamenii sunt deprinşi să ia din text cea cele place şi o nevastă dacă ar citi ar avea de ales să creadă că dacă soţul ei nu este capul cum trebuie să fie atunci nici nu trebuie să te supui la asemenea bărbat dar dacă citim 1petru cap.3 dela versetul 1 în jos atunci vedem că sunt bărbaţi care nu ascultă cuvîntul şi aici se vede un mare defect al bărbatului aceluia, şi multe neveste ar gîndi că dacă bărbatul ei nu ascultă cuvîntul atunci şi ea poate folosi aceasta ca argument în favoarea nesupunerii ei……… asta cea ce cred eu tu ştii mai bine,,,, eu doar cred că dacă ai vorbi fiecărui în parte ar avea un mai bun efect asupra celor citesc acete comentarii tematice,,,, poţi alege metoda biblică ,, biblia vorbeşte despre aceste lucruri întotdeauna la persoana a doua care înseamnă o adresare directă,,,, dar tu vorbeşti despre ele la persoana a treia care este doar o optiune,, dar supunerea nu este un lucru opţional (adică poţi alege so faci sau nu) supunerea este un lucru obligatoriu deaceea scriptura se adresează atît femeilor cît şi bărbaţilor întrun mod particular pentru ca fiecare să-şi simtă datoria pe care o are,,,,,,nu fă ca cuvîntul lui Dumnezeu să-şi piardă autoritatea în faţa oamenilor prezentîndul ca ceva opţional,, la persoana a treia,, ci vorbeşte despre el ca atare…… totuş aceasta este doar ce cred eu,,,,tu poate urmăreşti alceva, Dumnezeu să te ajute să scoţi cît mai mult rod din cea ce faci.

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s