Supunerea (5) şi dacă soţul nu e cap?

Când Pavel trasează principiul „căci bărbatul este capul” el vrea să spună că bărbatul e cap prin simplul fapt că este bărbat și soț. Faptul că el nu se comportă întotdeauna ca un cap aceasta nu schimbă cu nimic situația. Poziția lui este stabilă și de neschimbat. Dumnezeu l-a făcut, prin definiție, cap. Bineînțeles, practica trebuie potrivită cu poziția. Dar există situații nefericite, și nu puține, în care bărbații falimentează să fie capi, așa cum le cere Dumnezeu, fie că o fac inconștient sau conștient, accidental sau repetat. Această situație nu schimbă cu nimic poziția lor și acest lucru trebuie păstrat viu în minte de către orice femeie care este nevastă. Necinstirea capului nu anulează faptul că el este cap la fel cum, în cazul bisericii, dacă ea necinstește Capul, El nu încetează să fie cap.

Anunțuri

4 gânduri despre “Supunerea (5) şi dacă soţul nu e cap?

  1. Cand capul (barbatul) prin decizii si actiuni este in opozitie cu voia Lui Dumnezeu si adevarul Lui, ramane inca barbatul,sotul ca si cap? sau se trece la Hristos ca si Cap? Sotia pe cine trebuie sa urmeze? (Stiu ca nu e ok cazuistica, dar e un caz real)

    Apreciază

    1. Desigur sunt cazuri de care aminteai. Evident ca trebuie sa asculte de Hristos. Dar trebuie sa fim atenți sa nu confundam principiile clare ale Scripturii cu preferințele noastre in probleme neesențiale.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s