Religioșii citesc și citează Biblia

Matei 4:5-6 „Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe streaşina Templului şi I-a zis: „Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos; căci este scris: „El va porunci îngerilor Săi să vegheze asupra Ta; şi ei Te vor lua pe mâini, ca nu cumva să Te loveşti cu piciorul de vreo piatră.””

Este vital să citești, să cunoști și să cugeți la Sfânta Scriptură. Aceasta este arma cu care Domnul Isus l-a înfruntat de fiecare dată pe diavolul și i-a închis gura așa cum spune Evanghelia: „Drept răspuns, Isus i-a zis: „Este scris”.

Dar să nu ne înșelăm! Și Diavolul cunoaște și citează Scriptura. Religioșii cred că dacă pur și simplu citează Scriptura înseamnă că totul este în regulă. Nu, nu este.

Pentru ei nu contează dacă ceea ce spun este scos din context. Tot ceea ce contează este să aibă un limbaj care să sune spiritual. Dacă sună spiritual atunci a trecut testul.

Dar este un avertisment foarte important când observăm comportamentul diavolului – și el citează Scriptura dar o face pentru a-L dărâma chiar pe Fiul lui Dumnezeu. Bineînțeles, nu  reușit. Dar a încercat.

Și să nu cumva să avem pretenția că a scoate versete din context și a le folosi unde ne taie capul nu înseamnă exact același lucru pe care l-a făcut diavolul cu Biblia când l-a ispitit pe Domnul Isus.

A mitraliera cu versete nu ne face mai duhovnicești. A putea să închidem altora gura cu replici mărețe îmbrăcate cu limbaj biblic nu înseamnă că și suntem într-adevăr biblici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s