Când moartea bisericii este sigură

La un moment dat când cancerul sau o tumoare infectează trupul în anumite organe vitale și boala ajunge la o anumită fază – extirparea tumorii respective înseamnă moartea pacientului. De aceea  doctorii trimit acasă acești pacienți ca să nu-i omoare ei întrucât orice intervenție chirurgicală s-ar sfârși cu decesul pacientului.

Asta îmi spunea astăzi tatăl meu.

În același fel există unele biserici locale în a căror ADN spiritual a intrat tumoarea păcatului așa încât dacă s-ar purcede în a curăți tumoarea – biserica aceea s-ar auto-distruge. În general acest lucru nu are loc pentru că tumoarea nu se poate extirpa pe sine ci trebuie ca acest lucru să fie făcut din exterior.

Rezultatul? Aceste biserici sunt lăsate să-și continue existența (o stare foarte diferită de „a trăi”) până când ajung să moară.  Ele sunt ca biserica din Sardes cărora „le merge numele că trăiesc dar sunt moarte” (Ap. 3:2). Soluția pentru cei care au ceva bun dar „care e pe moarte” este să „întărească” acele rămășițe de viață (3:3).

Când părți esențiale ale bisericii sunt infestate de cancerul păcatului a extirpa acel cancer înseamnă a distruge nucleul acelei biserici locale – adică a distruge însă biserica respectivă. În acest caz ceva bun ar provoca moarte sigură.

Soluția lui Dumnezeu, singura soluție prezentată în Sfânta Scriptură este pocăința. Singurul fel în care acest trup bolnav poate fi vindecat nu este prin intervenție chirurgicală ci prin „auto-vindecare” – adică prin lupta corpului împotriva tumorii care face parte din el. Este o minune. Bisericilor Apocalipsei, moarte sau în pragul morții, Dumnezeu le dă o singură soluție: pocăința.

Pocăința nu este revoluție. Pocăința este singurul mod în care experimentăm viața lui Dumnezeu în interiorul bisericii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s