Miracolele în Evanghelii

Este greu de ratat ideea pe care toţi evangheliştii o transmit cu claritate – că miracolele lui Hristos sunt prezentate pentru a arăta autoritatea universală şi supremă a lui Hristos. Noi nu putem pretinde aceste miracole tocmai din acest motiv. Noi nu suntem Hristos, nu trebuie să ne arătăm gloria şi autoritatea pentru ca oamenii să ne cunoască, să creadă în noi şi să fie mântuiţi.

Cineva ar putea obiecta că miracolele nu nasc credinţă ci predicarea Evangheliei. Acest lucru este adevărat însă a privi la Hristosul adevărat naşte la fel de mult credinţă ca şi ascultarea Evangheliei. Acesta a fost scopul miracolelor lui Hristos – să reveleze identitatea Lui pentru ca oamenii să creadă în El.

De aceea consider deplasată hermeneutica care pretinde că ceea ce a făcut Isus trebuie reprodus în aceeaşi măsură (bineînţeles aceştia vor exclude moartea, învierea, înălţarea Sa). Înseamnă să ratăm intenţia autorului şi scopul pentru care au fost scrise Evangheliile dar şi motivul primar pentru care Hristos a făcut ceea ce a făcut.

Drept urmare, în ciuda afirmaţiilor spectaculoase, nimeni nu mai reproduce astăzi minunile lui Hristos indiferent cât de multă credință a avut. Pretențiile mari ascund minciuni mari. Isus Hristos a fost unic și miracolele Sale au avut un caracter specific și special.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s