Dacă rămîneţi, Coloseni 1.23, J.N. Darby

Mantuire deplina in Hristos„Dacă rămîneţi întemeiaţi si neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi de la nădejdea Evangheliei”. Cînd este vorba de creştinul în Hristos, niciodată nu întîlnim vreun „dacă”. Nu pot spune „dacă aş fi în localitatea C.”, deoarece aici sînt. Nu există „dacă” în privinţa locului în Hristos, nu există condamnare.

Dar este şi un alt aspect prin care putem privi la creştin, ca cel care aleargă spre slavă. Găsim acest lucru în special în epistola către Evrei. Sfinţii sînt văzuţi aici ca fiind pe pămînt, iar Hristos, Fiul lui Dumnezeu si al Omului este în cer. Si de aceea aici nu găsiţi adevărul cu privire la a fi una cu Hristos, trupul cu Capul său. Ori de cîte ori creştinul este privit pe calea lui prin această lume, intervin aceşti „dacă”; numai cu ei capeţi mărturia binecuvîntată despre credincioşia lui Dumnezeu care ne poartă către cer.

În ce priveşte acceptarea noastră înaintea lui Dumnezeu şi valoarea sîngelui lui Hristos nu există „dacă”. Cînd Israel a fost răscumpărat din Egipt, atunci n-a fost nici un „dacă”. Tot aşa o singură jertfă a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei care sînt sfinţiţi.

Sursa: Mântuirea deplină în Hristos, J.N. Darby

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s