Soluția pentru corectarea tergiversării, mușamalizării și a tratamentelor superficiale

Unii se arată vădit nemulțumiți de ieșirea în spațiul virtual a unor persoane care au subliniat anumite derapaje în soluționarea unor probleme de către conducătorii adunărilor, comunităților și a cultelor evanghelice.

De ce simt evanghelicii nevoia să iasă în spațiul virtual pentru a-și exprima nemulțumirile? Este o asemenea soluție indicată?

Unii dintre ei o fac pentru simplul motiv că, la fel ca și politicienii, unii lideri tergiversează rezolvarea conflictelor și a problemelor, mușamalizează din varii motive (imaginea bisericilor, mărturia credincioșilor, evitarea conflictelor din interiorul adunărilor, teama de a nu provoca războaie între partide din adunări etc) sau tratează superficial până când oamenii își pierd răbdarea și încep să-i critice și să-i vorbească de rău.

Ca reacție, unii oameni nemulțumiți iasă în spațiul virtual și își exprimă aceste insatisfacții. Conducătorii par să ia atitudine doar când sunt „obligați” de către asemenea persoane. Din păcate!

Privind din exterior, s-ar putea să judeci aceste persoane pentru simplul fapt că nu ai simțit niciodată că ești sătul să observi cum probleme foarte importante nu sunt rezolvate ani de zile sau sunt „rezolvate” nebiblic.

Din punctul meu de vedere nu ne mai permitem să ne jucăm cu oamenii. Ei vor taxa. Și unii nu o vor face din ciudă sau dorință de denigrare ci pentru că este ultimul lor strigăt de nemulțumire și furie. Nu ar trebui lăsați să ajungă acolo.

Spun eu că un asemenea procedeu este corect și indicat? Nu. Dar ce să faci când toate structurile sunt ca ziduri de care te izbești la fiecare doi pași și nu reușești să vezi cu ochii cum diverse situații conflictuale sau de disciplină, păstrate la sertar până te-ai săturat, sunt în final rezolvate?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s