Motivații pentru o viață sfântă – Luca 2:25

Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel, şi Duhul Sfânt era peste el.

A vrea să fii sfânt nu este totuna cu a fi sfânt mai ales când dorințele pot fi foarte ușor falsificate. Viața sfântă însă este un rezultat al unor motivații spirituale foarte puternice. Simeon, deși face parte din poporul Vechiului Legământ, este un exemplu remarcabil de sfințenie din care putem învăța ce forțe stau în spatele vieții sfinte.

1. Frica lui Dumnezeu. Fără această frică nu rămânem decât cu moralitate. Frica de Dumnezeu este acel sentiment al prezenței Sale manifestate continuu, frică de a nu-L jigni pe acela care ți-a făcut atât de mult bine. Această frică te însoțește în toate momentele și în special când ești singur și ai putea să faci prostii pentru simplul fapt că „nimeni nu te vede”. Tu știi că te vede Dumnezeu.

2. Așteptarea lui Hristos. Faptul că venirea lui Hristos aduce o zi a judecății și răsplății, o zi a revanșei și răzbunării trebuie să ne facă să ne trăim fiecare clipă cu atenție. Asta nu înseamnă că devenim obsedați și incapabili să ne trăim viața ci că viața noastră este centrată în jurul acestei așteptări. Hristos e întoarce ca Mântuitor și Împărat al nostru și am dori să fim priviți ca robi credincioși nu cârcotași șmecheri care am încercat să ne ascundem păcatele sub harul Lui.

3. Prezența Duhului Sfânt. Duhul Sfânt este singura sursă supranaturală capabilă să producă în noi o trăire lipsită de păcat (nu în mod absolut ci ca stil de viață). Fără prezența Duhului Sfânt rămânem cu un moralism ieftin, cu o haină murdară, cu o sfințenie de ochii oamenilor care nu atinge inima și cele mai importante și intense trăiri ale noastre. Orice om sfânt este umplut de Duhul Sfânt. Orice om nesfânt este lipsit de plinătatea manifestată a Duhului Sfânt.

Cine cultivă aceste trei realități spirituale va avea parte, fără dubii, de o viață sfântă, ca a lui Simeon.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s