Nu fă confuzie între spiritualitate și neprihănire (de R.C. Sproul)

sola scriptura

Spirituality-Righteousness_620

Un articol foarte necesar pentru comunitățile evanghelice care, de obicei, sunt preocupate de spiritualitate și mai puțin de neprihănire…

Când am devenit creștin mi s-a prezentat prioritățile comunității creștine. Am învățat foarte curând că se așteaptă de la mine să am un timp devoțional zilnic, un timp rezervat citirii Scripturii și rugăciunii. Trebuia să merg la biserică. Trebuia să am un fel de pietate care era evidentă prin faptul că nu înjuram, nu beam, nu fumam și lucruri asemănătoare cu acestea. Nu aveam nicio idee că neprihănirea biblică trecea dincolo de toate aceste lucruri. Cu toate acestea, ca majoritatea noilor creștini, am învățat să subliniez aceste lucruri. Scrisorile mele personale au luat un nou tipar de limbaj. Au început să sune asemenea paginilor din epistolele Noului Testament. Curând am învățat să folosesc jargonul creștin în vorbirea mea de zi cu zi. Nu mai „spuneam” ceva, ci „împărtășeam” ceva. Fiecare noroc…

Vezi articol original 422 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Un gând despre “Nu fă confuzie între spiritualitate și neprihănire (de R.C. Sproul)

 1. Un om duhovnicesc este un om spiritual. Traducerea, „Duhul Sfânt”, poate fi (este) de asemeni „Spiritul Sfânt”. Neprihănirea, este darul lui Dumnezeu (Ioan 1:13), deci, omul spiritual este un om neprihănit.
  Dar, omul prin el însuși, nu poate să ajungă la neprihănire, pentru că nici-un om nu are pricepere.
  Biblia spune clar:
  „Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut, şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înşele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem şi de amărăciune; au picioarele grabnice să verse sânge; prăpădul şi pustiirea Sunt pe drumul lor; nu cunosc calea păcii; frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.” (Romani 3:10-18)

  Domnul Isus a arătat ce trebuie, „nașterea din nou”: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”
  Şi iarăşi:„Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. (Ioan 3:3, 5-6)
  Acum, când omul este născut din nou, el nu se mai forțează ca să aibă un limbaj sau o trăire corectă, căci el este „o făptură nouă” (ce a fost vechi s-a dus) și deci, el trăiește cât se poate de natural, pentru că nu el trăiește, ci Hristos trăiește in el (Galateni 2:20).
  Dacă cele vechi nu s-au dus, este semn că acel om nu-L are pe Hristos și deci, el nu este născut din nou.

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

  Cuvântul mai spune de asemeni, că nu toți pot înțelege aceste lucruri.
  Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
  Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.

  Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie, şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte. (1 Corinteni 2:12-14)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s