Metode folosite de părinți pentru enervarea copiilor


sursa foto
1. Un copil poate fi întărâtat când părintele lui se enervează fiindcă copilul este nervos. El devine confuz deoarece este mustrat pentru ceva ce vede la tatăl său.

2. Când un părinte își schimbă zilnic standardele și își pedepsește copilul într-o zi pentru un lucru la care râde în altă zi. Acest lucru va crea o mare confuzie în mintea lui.

3. Când părintele nu ascultă poziția copilului și îl bruschează. Copilul tratat ca și cum nu ar ști nimic sau ca și cum ar fi „ultimul om” nu va dezvolta în el nimic pozitiv.

4. Când copilul nu este lăsat să-și dezvolte personalitatea ci este forțat să devină ceva ce nu i se potrivește. Mulți părinți vor să-i facă pe copii să fie proiecția viselor lor neîmplinite distrugând potențialul acestora.

5. Când este disciplinat de dragul disciplinei doar pentru că teoria spune că disciplina este bună. Disciplina mecanică este ineficientă.

6. Când este prea sever și își pedepsește copilul cu aceeași pedeapsă pentru fapte de gravitate diferită. Copilul trebuie învățat prin pedeapsă că acțiunile au repercursiuni diferite.

7. Când își umilește copilul. Nu există nici o situație în care un copil ar trebui să fie umilit de părinți. Umilirea ca formă de educație este o deformare a personalității copilului.

8. Când părintele se răzbună și se „descarcă” asupra copilului datorită frustrărilor sale. Un copil nu trebuie să fie „țapul ispășitor” al păcatelor și problemelor părinților.

9. Când un copil este tratat la 18 ani ca și cum ar avea 7 ani – părintele dovedind că nu observă creșterea copilului. Acest lucru se face de multe ori prin lipsa explicațiilor sau prin aplicarea unor pedepse penibile.

10. Când părintele încearcă să-i „vâre pe gât” credința. Așa ajung copiii rebeli. El trebuie învățat și disciplinat dar nu trebuie forțat pentru a i se zdrobi personalitatea.

11. Când părintele are cerințe nerezonabile și le impune doar pentru a testa limitele copilului. Copilul va fi frustrat că părintele nu-i înțelege incapacitatea de a realiza acel lucru.

12. Când părintele este doar un spectator în relația copilului și nu își ajută copilul să asculte. Acest fel de a înțelege autoritatea îl va face pe copil să o urască și să n-o respecte. [1]

[1] O mare parte din aceste moduri de întărâtare a copilului pot fi observate în cartea „Creșterea copiilor după voia lui Dumnezeu” de Martyn Lloyd Jones.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s