Cea mai mare rugaciune

man-praying-930x300

De multe ori ne gandim la Dumnezeul lui Avram, Isaac si Iacov, Dumnezeul lui Pavel, Whitefield, Wesley sau toti acesti oameni mari insa nu indraznim sau uitam ca Acelasi Dumnezeu este si al nostru. Alteori ne gandim ca doar unii trebuie sa devina oameni mari ai credintei si doar titanii credintei trebuie sa experimenteze sau sa aiba experiente puternice cu Dumnezeu, nu noi crestinii de rand. Uitam ca Cuvantul lui Dumnezeu ne spune: “Nu aveti nu pentru ca nu sunteti sfantul apostolul Ioan sau Charles  Haddon Spurgeon ci pentru ca nu cereti”, de aceea “Cereti si vi se va da”.

Ne-am obisnuit cu o viata mediocra de crestin fara sa indraznim la lucruri supranaturale cand defapt intreaga viata de credincios este o viata supranaturala si credem ca doar unii pot face rugaciuni profunde. Insa toti putem sa avem dorinte inalte si rugaciuni profunde.

Realitatea este ca toti cei ce au fost regenerati crezand in Isus Hristos Il au pe Dumnezeul viu si adevarat, ce poate si vrea sa lucreze pentru fiecare din plin si vrea sa faca din ei oameni extraordinari ce sa-L reprezinte pe pamant.

Astazi com indraznii si noi sa ne rugam dorintele sfantului Apostol Pavel din Efeseni 3:14-21. Consider ca este cea mai mare rugaciune pe care o poate face un credincios iar daca mi s-ar interzice sa ma rog si mi s-ar permite sa inalt spre cer o singura dorinta, aceea ar fi aceasta:

14…Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos,15 din care îşi trage numele orice* familie, în ceruri şi pe pământ,16 şi-L rog ca, potrivit cu* bogăţia slavei Sale, să** vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul† dinăuntru,17 aşa încât* Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca**, având rădăcina şi temelia puse în dragoste,18 să* puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care** sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea19 şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de* toată plinătatea lui Dumnezeu. 20 Iar a Celui* ce, prin** puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus† mai mult decât cerem sau gândim noi,21 a Lui* să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.

– In primul rand Sfantul Apostol Pavel constientizeaza in fata Cui sta si aceasta ii da incredere sa poata inalta aceasta rugaciune si sa devina cine a fost. Se adreseaza:

Tatalui care a strigat dupa el: “Saule, Saule, pentru ce ma pigonesti?” si l-a scos cu mana tare din lanturile religiozitatii. Tatalui care “este bogat in indurare si pentru dragostea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile si pacatele noastre, ne-a adus la viata…” pe Pavel, pe Efeseni si pe noi. Tatalui care are toata puterea in cer si pe pamant, “L-a inviat pe Isus Hristos din morti”, “este mai presus de orice domnie, stapanire, putere, dregatorie, nume, nu numai in veacul acesta ci si in cel viitor”, “a supus toate la picioarele Domnului Isus”, a creat totul din nimic prin puterea Cuvantului Lui, sustine totul cu mana Lui si face ceea ce vrea.

In acelasi timp, Dumnezeul aceasta este infinit si toate atributele Sale sunt infinite si perfecte. Toata puterea este a Lui si El este sursa de putere pentru tot ce exista. Solutiile sunt la El, speranta este la El. Doar la El.

Ne-am gandit ca acesta este si Dumnezeul nostru si fiecare copil de Dumnezeu are ca Tata pe Acest Dumnezeu? Sau este El doar al unor oameni? Altfel mergi in rugaciune si pasesti pe cale cand Il cunosti pe Dumnezeul caruia Ii aparti.

– In al doilea rand, Acest Dumnezeu al nostru lucreaza pentru noi “conform bogatiei slavei Sale”. El va raspunde rugaciunilor nostre nu conform meritelor noastre, nu conform puterii noastre ci conform resurselor Lui si puterii Lui. De aceea sa indraznim cu credinta pentru ca Tatal nostru nu doar este Cel mai mare dar lucreaza pentru noi conform cu maretia Lui! Ne-am gandit la asta?

De aceea oamenii mari ai lui Dumnezeu au ajuns acolo pentru ca au indraznit sa creada in Cine este Dumnezeu si in resursele nelimitate ce ies nu din noi ci din Dumnezeul infinit, perfect, vensnic, suveran, atotputernic, atotsuficient Siesi. Ceea ce vom cere Lui va iesi din Dumnezeu, din gloria Lui, din puterea Lui si din atributele Lui.

– Iar ceea ce vom cere este nici mai mult nici mai putin decat “sa fim intariti cu putere (din puterea Lui) in omul dinauntru” astfel incat “Hristos (nu noi) sa locuiasca in inimile nostre” si numai asa sa putem fi UMPLUTI DE TOATA PLINATATEA LUI DUMNEZEU.

Cea mai mare rugaciune pe care o pot face si cel mai mult unde pot ajunge in viata de credinta este sa fiu eu insumi plin de Dumnezeu. Acest Dumnezeu maret despre care am vorbit, sa locuiasca in toata fiinta noastra si toate actiunile noastre sa iasa din El.

Atunci cand umpli un balon cu apa, pe oriunde l-ai intepa si oricat de tare, va iesi apa din el. Pe orice copil de Dumnezeu, plin de Dumnezeu, pe oriunde l-ai intepa si oricat de tare, din el vor iesi cuvinte frumoase, duhovnicesti, actiuni nobile, nicidecum fire, nervi, manie. De aceea avem nevoie sa fim umpluti in intregime de Acest Dumnezeu sfant, drept, puternic, sincer, rabdator, plin de dragoste, ca si noi sa fim sfinti, drepti, puternici in omul launtric, sinceri, rabdatori, plini de dragoste. Iar El poate si vrea sa faca asta.

Fie ca Dumnezeu Tatal sa ne intareasca cu putere astfel incat sa ne dorim si sa tanjim ca Hristos sa locuiasca in toate si in totul in noi iar aceasta salasluire a Domnului nostru Isus Hristos in noi sa ne umple de dragostea lui Hristos pentru adevar, pentru oameni, pentru Dumnezeu, pentru Cuvant, pentru rugaciune, pentru evanghelizare… Aceasta va demonstra ca suntem plini de Dumnezeu. Ca tot ce iese din noi iese din Dumnezeu pentru ca noi suntem plini de Dumnezeu. Acesta este singura cale sa putem fi biruitori si cea mai mare rugaciune si stare ce o putem atinge in viata aceasta: sa fim plini de Dumnezeu.

Beniamin Obrete

Madrid, 6 februarie 2016

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s