„după domnul puterii văzduhului”

după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării

1.Diavolul este un „domn”, unul care robește. Oricât s-ar crede omul de liber el este de fapt sub stăpânirea diavolului.

2. El are „putere” și autoritate asupra celor pe care îi stăpânește. Oricât s-ar crede de liber și independent omul spiritual el este de fapt robul diavolului. Desigur că diavolul s-ar bucura ca acesta să creadă mereu că este liber și face ce vrea.

3. Locul din care el lucrează este „văzduhul”. Acest domeniu de activitate este locul din care diavolul își coordonează întreaga activitate satanică.

4. El este un „duh”. Invizibilitatea lucrării și activității sale este ceea ce îl face să fie atât de greu de remarcat. Diavolului îi  place să audă cum oamenii neagă existența sa și a lucrării sale pentru că acest lucru nu face decât să îi favorizeze în continuare lucrarea.

5. Diavolul „lucrează”. El nu este inactiv ci este foarte implicat în viețile oamenilor. El nu se odihnește, nu are pauze, nu se satură de lucru, nu se plictisește și nu doarme. Acest fapt ar trebui să trezească toată creștinătatea și să înțeleagă războiul real și aprig în care se află cu forțele întunericului.

6. El lucrează „acum”. Activitatea sa nu este redusă la căderea primului om ci va continua până Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii sale.

7. Atât de puternică este influența lui în oamenii pe care îi controlează încât ei sunt numiți „fiii” săi. Ei seamănă așa de mult cu diavolul încât sunt copiii săi iar el este tatăl lor.

8. Una dintre cele mai teribile realități este faptul că diavolul reușește să lucreze „în” interiorul ființei umane. Dacă influențele sale ar rămâne la exterior ar fi o șansă de recuperare mult mai simplă a omului însă problema este mult mai gravă deoarece diavolul lucrează lăuntric – în centrul ființei umane.

9. Caracteristica principală a lucrării diavolului și scopul său primar în lucrarea pe care o face în oameni este „neascultarea”. Orice om care trăiește în constantă neascultare de Dumnezeu este un fiu al celui rău.

Anunțuri

Un gând despre “„după domnul puterii văzduhului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s