Ce inseamna cu adevarat sa pacatuiesti?

thinking_by_darth_akao1

Sunt momente in viata noastra cand ne este usor sa pacatuim si nu consideram ca e o mare dauna tocmai pentru ca urmeaza sa ne cerem iertare, Dumnezeu a promis ca ne iarta daca ne marturisim pacatul si “sa fim seriosi”, pentru un pacat nu te trimite Dumnezeu in iad (spunem noi sau cel putin subconstientul nostru). Oare doar atat implica pacatul, doar atat implica sa pacatuiesti? Totul este la fel dupa ce ne cerem iertare? Pacatul implica doar a ajunge in iad sau inseamna mai mult decat atat?

Împotriva Ta, numai împotriva Ta, am păcătuit şi am făcut ce este rău înaintea Ta; aşa cㆠvei fi drept în hotărârea Ta şi fără vină în judecata Ta.  

Psalmul 51:4

1. Pacatele noastre sunt alegeri savarsite impotriva unui Dumnezeu sfant si drept. David stie ca in primul rand nu a pacatuit impotriva lui Bat-Sheba ci impotriva lui Dumnezeu. Fiul risipitor spune: “Am pacatuit impotriva cerului si impotriva ta.” In primul rand impotriva lui Dumnezeu. Un Dumnezeu ce niciodata nu a trecut cu vederea vreun pacat. David spune: “aşa cㆠvei fi drept în hotărârea Ta şi fără vină în judecata Ta”. Iar daca nu am platit pentru fiecare pacat pana acum este doar harul jertfei Domnului Isus.

Lovim in Dumnezeul infricosat si manios impotriva pacatului. Dumnezeul nostru este sfant, nu a gresit niciodata, nu a vazut pacat, nu s-a atins de pacat si in prezenta Lui nu exista pacat.  Iar noi cu lejeritate pacatuim stiind aceasta.

Aşa vorbeşte Domnul: «Mi-aduc aminte încă de dragostea pe care o aveai când erai tânără*, de iubirea ta când erai logodită, când Mă urmai** în pustie, într-un pământ nesemănat.

Ieremia 2:4

2. Acesta este Dumnezeu… El in acelasi timp vrea o relatie cu noi. Nu este acel tiran rece care fara inima pedepseste, fara sa simta, fara sa se gandeasca la copiii Lui. Simte pentru noi si pentru ca ne iubeste ne disciplineaza. Doua versete mai jos continua: 4 “Aşa vorbeşte Domnul: ‘Ce nelegiuire* au găsit părinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după nimicuri** şi au ajuns ei înşişi de nimic?” Aceasta este inima lui Dumnezeu ce ne-a facut doar bine, nu ne vrea sa ajungem de nimic iar pacatul este exact alegerea „nimicului” in detrimentul Dumnezeului plin de dorinta in a ne face bine. Continua: “ Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii*, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate, care nu ţin apă.” “Nu doar ca Eu le eram Izvor de apa, painea vietii, ajutor in toate nevoie, Cel care am ramas langa ei cand toti au plecat iar ei m-au parasit dar au ales pacatul in locul Meu, deasupra dragostei si binefacerii Mele.” (parafrazat)

Pacatul este o tradare la adresa unui Dumnezeu care ne iubeste mai multe decat oricine. Lovesc in inima unui Dumnezeu plin de dragoste pentru noi. “Cum* să te dau, Efraime? Cum să te predau, Israele? Cum să-ţi fac ca Admei**? Cum să te fac ca Ţeboimul? Mi se zbate inima† în Mine şi tot lăuntrul Mi se mişcă de milă!” Este tot Dumnezeul nostru cel care vorbeste cu atata dragoste si pasiune pentru noi. Osea 11:8

Cum pot pacatui cu lejeritate inaintea acestui Dumnezeu care ma iubeste asa mult?

3. Pacatele noastre sunt materializate in suferintele Domnului Isus. Iti este usor sa pacatuiesti? Isus a suferit pentru fiecare pacat ce l-am facut, il fac si il voi mai face. Sa nu ne jucam niciodata cu pacatele pentru care a murit Isus. Au costat prea mult. Atunci cand vrei sa pacatuiesti amintesteti ca: “El era strapuns pentru pacatele tale, zdrobit pentru faradelegile tale, pedeapsa care iti da pacea (acum) a cazut peste El (atunci) si (doar) prin ranile Lui esti tamaduit.” Pentru fiecare pacat ce il fac Hristos a suferit mania lui Dumnezeu peste El si suferinta fizica sufocanta.

Mai pot pacatui cu lejeritate gandindu-ma la Hristosul jertfit?

4. Pacatele noastre intristeaza pe Duhul Sfant, mangaietorul. Cel ce cerceteaza inimile noastre, cel ce ne invata si ne autorizeaza sa spunem: Ava adica Tata! Este Cel ce ne-a cercetat cand am primit pe Hristos in inima noastra. Doar prin Duhul am putut fi mantuiti, doar prin Duhul putem sa inaltam rugaciuni, Duhul adevereste ca suntem ai lui Dumnezeu.

Nu pot pacatui usor. Nu se merita, costa prea mult. Dumnezeu este mai bun decat orice. El este mult mai bun decat pacatul ce urmeaza sa il fac, este mult mai dulce si placut decat orice pacat din lumea asta. El ne va da fericirea si bucuria, nu pacatul.

Tatal este Cel ce a vrut sa ma creeze, m-a ales din lumea asta, “orice dar bun si desavarsit vine de la El”. Hristos s-a jertfit pentru mine, a suferit in chinuri groaznice iar Duhul Sfant mijloceste pentru mine cu suspine negraite. A pacatui impotriva acestui Dumnezeu este mai mult decat clichée precum „oricum nu ajung in iad” sau „ma iarta si pot intra iar in prezenta Lui”. Asa cum intr-o relatie cauti sa nu dezamagesti persoana respectiva din dragoste pentru ea nu din teama ca te va lasa.

El, Dumnezeu este mai bun decat pacatul. El este mult mai bun, infinit mai bun.

Beniamin Obrete

Madrid, 24 mai 2016

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s