Argumentele pocăiților împotriva decenței

Am citit un articol scris de o domnișoară care promova decența în îmbrăcăminte. Sunt de acord că este un subiect sensibil și putem derapa în extreme, dar argumentele POCĂIȚILOR împotriva decenței mă oripilează datorită gradului ridicat de penibil și absurd. Vă listez câteva aberații și răspunsul meu la ele:

– „Bărbații trebuie să se abțină.” Sigur că trebuie dar asta nu justifică ispititoarea și conduita iresponsabilă.

– „Bărbații născuți din nou nu sunt ispitiți.” Ba sunt. Altfel nu li s-ar scrie despre autocontrol.

– „Multe femei îmbrobodite sunt jalnice pe interior”. Corect. Dar soluția nu este să fiți indecente pentru a nu fi asociate cu ipocritele.

– „Decența diferă de la cultură la cultură”. De aceea nu trebuie lăsată msss-media și femeile stricate să definească ce este decența.

– „Mai degrabă am învăța băieții că femeile nu sunt obiecte”. Este fundamental să facem asta dar este important ca femeile să nu transmită exact opusul prin îmbrăcămintea lor.

– „Biblia nu spune ce îmbrăcăminte să purtăm.” Ba spune, dacă o citești vei afla. Nu este o carte fixă dar este una a principiilor.

– „Oricum ne-am îmbrăca atragem privirile băieților.” Fals. Iar faptul că celălalt oricum este atras nu mă justifică pe mine să fiu iresponsabilă.

– „Nu ai dreptul să spui altora cum să se îmbrace.” Ba ai atâta timp cât nu trăiești singur pe planetă.

– „vorbești din nesiguranță.” Oare nu e normal să ai un grad de nesiguranță față de un pericol?

– „contribui la misoginism.” Nu ai cum să contribui la misoginism când promovezi decența.

– „sunt probleme personale – doar Dumnezeu le judecă.” Dumnezeu a judecat deja și ne-a comunicat judecata lui față de acest aspect în Scriptură.

– „contează ce ai în cap nu cum te îmbraci.” Ce ai în cap se va vedea și cum te îmbraci!

– „orice parte a corpului dezvelită e senzuală.” Asta este o prostie. Există părți mai senzuale ale corpului.

– „a vorbi despre îmbrăcăminte este un semn de complexare.” Unii pot vorbi din complexare iar alții pot vorbi dintr-un interes sincer pentru comunitate.

– „Intenția contează, nu cum te îmbraci.” Mulți oameni cu intenții bune fac prostii. Intenția bună nu e suficientă. Dar oare ce intenții bune poți avea umblând semi-dezbrăcat?

– „totul e curat pentru cei curați.” Să scoți acest verset din context NU e curat. A umbla dezbrăcată și senzuală nu este curat.

– „nu trebuie să promovăm tipare. Nu promovăm tipare ci principiul decenței.

– „nu suntem chemați noi să facem ordine și disciplină.” Ba suntem chemați să promovăm decența în comunitate.

– „lungimea bluzei nu arată relația cu Dumnezeu.” Ba arată, altfel Biblia nu ar vorbi despre femei îmbrăcate ca niște curve.

– „tu promovezi îmbrăcarea în saci.” Nu, promovez decența și bunul simț în comunitate. Dacă am trăi de unii singuri în junglă ar fi altceva.

– „asta înseamnă să judeci și să fii mândru.” Nu, înseamnă să ai minte în cap și să judeci după un standard.

– „Dumnezeu ne-a creat dezbrăcați.” Sigur că a făcut-o. Dar tot Dumnezeu i-a îmbrăcat pe primii oameni după căderea în păcat.

– „Dumnezeu are o singură regulă: iubirea.” Dar iubirea de aproape ne va împinge să le protejăm ochii, mintea, relația cu soția și sufletul.

– „pui prea mare accent pe îmbrăcăminte”. Îmbrăcămintea este un element important în cultură. Accentul este pus oricum, noi doar atragem atenția asupra decenței.

– „Nu ai dreptul să vorbești în locul lui Dumnezeu”. Adevarat. Dar nu facem asta ci doar cităm și interpretăm ceea ce El a spus deja.

– „Înseamnă să nu mai mergem la mare și la ștrand”. Nu, înseamnă să nu crezi că oriunde mergi trebuie să fii aproape ca la ștrand.

– „Asta nu oprește violurile”. Noi nu promovăm decența pentru a opri violurile ci datorită bunului simț și limitării conduitei sexuale pentru spațiul sacru al căsniciei.

– „Asta înseamnă o demonizare a corupului femeii”. Din contră înseamnă că vedem sacralitatea corpului și a conduitei sexuale. Sacru înseamnă pus deoparte într-un spațiu special.

– „Le faci pe femei să se simtă rușinate de propriu corp”. Din contră, am vrea ca femeilor să le fie rușine de descoperirea PUBLICĂ a corpului. Nimic mai mult.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s