Soră, iertată să fiu, dar NU ai voie să te îmbraci cum vrei!

Anunțuri

Un gând despre “Soră, iertată să fiu, dar NU ai voie să te îmbraci cum vrei!

 1. Am citit si eu acest articol (auzisem de el mai de mult).
  Sora Doroteea cred ca are dreptate in ceea ce scrie dar as vrea sa fac câteva remarci la ceea ce a scris, ca tot a zis de mai multe ori ca vrea sa audă părerea unui băiat.
  1. Titlul este un pic ciudat pentru ca nu știm cărei surori i se adresează. Nu știm cum era femeia respectiva îmbrăcată. „Nu ai voie sa te îmbraci cum vrei”.? As spune ba da, chiar trebuie sa te îmbraci cum vrei, important este sa te îmbraci după voia lui Dumnezeu. Si da, cred ca voia lui Dumnezeu este decenta si nu senzualitatea. Degeaba nu te inbraci senzual chiar daca tu tot vrei sa te îmbraci senzual. Nu ai rezolvat nimic daca nu te-ai îmbrăcat cum ai vrut, ci trebuie sa VREI sa nu te îmbraci senzual, ci decent.
  2. Sora din articol începe cu un verset prin care înțelegem ca femeile ( in principiu toate, mai putin dansa) sint îmbrăcate ca niste curve. Din nou, nu știm ce a văzut sora Doroteea, nu știm la ce femei se referă. Este posibil ca unele chiar sa se îmbrace ca niste curve. Dar am impresia ca dumneai se detașează de toate femeile pe care le știe, si ea este singura care se îmbracă decent, restul se îmbracă ca niste curve. Asta mi se pare ca face articolul greu de citit mai ales pentru femei. Din ce am citit si in comentarii acest inceput si acest soi de superioritate face articolul greu de acceptat pentru lucrurile bune pe care le are de zis.
  3. Apoi spune ca nu ea condamna, ci Biblia. Cu toate astea restul articolului abundă defapt de ce considera ea ca e rău si ce nu. De cum s-a îmbrăcat ea si cum nu se mai îmbracă ea.
  4. Vine un exemplu aproape hilar dar trist. Fata care se fâțâie in pantaloni scurți lângă un băiat. Iar sorei Doroteea ii create tensiunea. Nu știm exact daca ii creste tensiunea de invidie doar pentru ca aceasta femeie avea picioare frumoase.
  5. Probabil erau la biserică. Dacă erau la biserică, fata respectiva nu are cum sa stea lângă soțul ei. Cei doi soți ar trebui sa stea unul lângă altul. Sau ma rog, el pe partea fraților si ea pe partea surorilor.
  6. Da, fiecare ar trebui sa fie atent sa nu Ispiteasca pe nimeni. Marcu 9:42 „Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. „ Bărbații sint provocați prin imagine. Chiar si bărbații regenerați, născuți din nou, din punct de vedere sexual sint ispititi vizual. Asa sintem Creați. Totuși responsabilitatea finala este a bărbatului ca sa nu se uite, si sa nu se gândească. Tind sa cred ca sora Doroteea nu este căsătorită. Daca este, înseamnă ca au probleme daca ei ii e teama ca va fi ispitit ca o vede pe una in pantaloni scurți. Ce fac daca merg la mare? Soluția pentru soțul ei nu este ca dumneai sa instaureze sharia pentru toate femeile ci ca soțul ei sa ceara ajutor de specialitate.
  7. Da, fetele nemăritate ar trebui sa aibă grija in ce fel atrag băieții pentru ca vor atrage un anumit fel de băieți.
  8. Cat despre nunți din nou, este vorba de inima celei care se îmbracă. Într-adevăr la nunți vezi multe ciudățenii care din care mai penibile.
  9. Pozele de pe Facebook. Aici cred ca ține mai mult de înțelepciune si de bun simt. Cine vrea sa il/o vadă tot FB cum mănâncă, cum sta cu burta la soare, cum si-a scrântit degetul, e problema de înțelepciune, ce si cat sa arați pe FB la toată lumea. Cat despre ispita bărbatului, din nou, aici cred ca e problema bărbatului. Daca bărbatul e ispitit ca o vede pe sora pe FB ca si-a făcut selifie de pe plaja, ce va face cand chiar va fi pe plaja?
  10. Tocuri. Personal nu stiu sa fac diferența intre tocurile cu care se defilează la bara si tocurile elegante. Ca bărbat nici nu fac diferența intre pantofi. Daca ma întrebați din 3 perechi de pantofi car sint ai soției, nu cred ca as fi in stare sa ii recunosc. Totuși sora Doroteea din a fi biblica ne spune din nou ce ii place si ce nu ii place ei in materie de pantofi.
  11. Daca nu stii cum sa te îmbraci iti spune ea. Poate iti spune cum trebuie, dar din nou, gusturile ei se erijează ca standard biblic. Poate nu sint nici ele chiar atât de înalte. Poate pe mine ma ispitește șalul rosu. Ce facem? Il interzicem si il punem doar pe cel negru? Nu gusturile ei sint standardul de decenta si de senzualitate.
  12. Înainte de final, din tot articolul mi se pare ca pe sora Doroteea nu o interesează defapt de cea care se îmbracă indecent, de motivațiile ei si nici nu da vreo soluție in afara de a se conforma gusturilor ei in materie de garderoba. Sora Doroteea ar dori ca toate fetele sa se conformeze standardelor ei pentru efectele neplăcute pe care le produce indecenta asupra terților si nu pentru schimbarea in bine a celor ce se îmbracă asa.
  13. Vreau, de asemenea, ca femeile* să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,ci* cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. 1 Timotei 2:9-10
  Cum comparăm mere cu pere. Cum comparam hainele si împletiturile cu faptele bune si cu evlavia?
  Pai cred ca daca nu ai fapte bune si evlavie, atunci tot ce se va vedea la tine vor fi hainele (scumpe sau ieftine) se vor vedea doar împletiturile, se vor vedea doar bijuteriile. Cand ești evlavioasă atunci hainele tale nu vor striga mai tare decât sfințenia ta. Caută fața Domnului, cere-i sa iti schimbe inima, iar Duhul Domnului iti va schimba VOINȚA. Si vei VREA să te îmbraci decent. Atunci nu va mai trebui sa iti zică nimeni ” Nu ai voie sa te îmbraci cum vrei. „

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s