About

Andrei Croitoru

Sunt căsătorit din 30 iunie 2013 și de atunci trăiesc cea mai frumoasă parte din viața mea. Deși sunt calvinist, regret că m-am căsătorit așa târziu. Avem un copilaş de trei luni de zile care este fericirea casei.

Mi-am luat licența în teologia la UEO Oradea + 1 an de master la seminarul CENTRAL din Arad. În general școlile înfierbântă ceea ce este deja în fierbere în inima fiecăruia.

Îmi place să citesc, să scriu și să interacționez în discuții – ceea ce pentru unii pare să fie o experiență foarte nefericită. De aceea mi-am șters primele două bloguri. Când eram copil am fost obsedat de pedalat pe bicicletă, acum îmi place să conduc dar presupun că mă voi pune iarăși la pedalat.

Momentan slujesc în Biserica Baptistă „Sfânta Treime” din Sebiș.

– – –

În cea mai mare parte acest blog va conține articole cu citate din cărți. Pentru cărțile din limba română au fost preluate citate fără să se facă modificări asupra conținutului. Uneori s-au prezentat porțiuni de citate când prezentarea integrală nu folosea scopului meu.

Pentru cărțile din limba engleză, în cele mai multe cazuri, traducerea este imperfectă întrucât nu sunt traducător de profesie. Sper totuși ca cititorii care nu au acces ușor la sursele primare să poată beneficia de aceste articole.

Menționarea surselor la finalul articolelor nu este doar pentru a specifica sursa unor idei din articol ci a citatelor întregi. Nu folosesc butonul pentru citate întrucât în cele mai multe cazuri tot articolul este un citat.

35 de gânduri despre “About

 1. in tot siteu meu, am scris vreodata de o persoana ? Daca este sa scriu despre vre-o persoana este DOMNUL ISUS HRISTOS, dar nu scriu despre tine sau despre altul. Nu dau in o persoana anume, nu te inteleg ce ai cu mine ? te rog sa scoti lucrurile pe care nu le sti si nu iti mai da cu parerea. Poate odata ne vedem, te invit chiar sa vi sa predici cu mine pe strazi. Fi intelept si nu mai da in persoane, ca DOMNUL nu a facut asa. scoate ce ai scris despre mine. Alin Lolos

  Apreciat de 1 persoană

 2. Va astept sa iesit in strada sa predicati, ca vad ca stiti. Daca cu adevarat iubiti oamenii, daca cu adevarat sunteti iertati, daca cu adevarat credeti ca iadul este vesnic, atunci veti iesi afara sa predicati. Eu unu, va stau la dispozitie, as fi onorat sa va am cu mine. Oooo oamenii tari la cerbice, Fapte 7:51 …Oameni tari la cerbice, netăiaţi împrejur cu inima şi cu urechile! Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi.
  Te doare pentru mine ? vai de mine, de ce te doare, ca predic adevarul ? Ca le zic la oameni clar lucrurile. Dupa ce oamenii citesc ceea ce postati despre mine, oare ei nu stiu, nu imi cunosc viata ? Eu care va indemn pe voi sa stati in Invatatura SANATOASA, mie imi ziceti ca deviez? Pai luati-va de fratele meu PAUL WASHER, ca el m-a invata lucrurile si de oamenii din jurul lui. Vorbesc cu ei, stau cu multi dintre ei, ii cunoasteti pe multi, dar tristetea mea nu este ca dati in mine, asta e normal, unde ar fi lupta daca nu as avea impotrivitori. Dar ironia este ca, voi, care va numiti frati, voi dati in mine si aici este o problema teologica. Ori eu sunt un eretic si trebuie sa ma pocaiesc, ori voi va trebuii sa puneti in practica ceea ce stiti si sa iesit afara sa predicati, daca toti ziceti ca va doare de mine, trist este ca nu va doare de cei cu adevarat care merg in iad. Zici ca voi m-am mantuit, sau ca voi mi-ati dati chemarea. Orasele zac de pacat si voi stati doxe de bibli la caldura si va dati scuze ca nu aveti chemare sau ca daca ne prigonesc. Vad ca daca scrieti despre mine, sunt important pentru voi, interesant nu asa ? Dar importanti pentru voi, nu sunt cei care nu IL cunosc pe DOMNUL HRISTOS ? Daca am vreodata ceva impotriva voastra sunt 2 lucruri. 1. ca nu predicati afara, ci doar faceti o rugaciune sau o intrunire ca sa va linistiti consiinta ca ati facut ceva si 2. nu faceti ucenici asa cum trebuie sa faceti, sa stea in INvatatura lui HRISTOS si sa fie tari ca Apolo, asa cum eu trebuie sa fiu si cum am fost ucenicizat de mai mari mei. E normal ca nu veti primi ce am scris, dar toti stiu cine sunt si toti stiu ca spun Adevarul in HRISTOS prin DUHUL SFANT si nu trebuie sa ma apar,ci pot sa spun si eu ca Apostolul PAVEL care ma ajuta in aceste momente, ca si el si-a luato exact de la cei ca voi, care ziceti dar nu faceti, care strigati, dar nu unde trebuie si care ziceti ca ati murit fata de lume ca cei din Corint. 2 Corinteni 11:6 Chiar dacă sunt un necioplit în vorbire, nu sunt însă şi în cunoştinţă; şi am arătat lucrul acesta printre voi, în tot felul şi în toate privinţele.
  10 Pe adevărul lui Hristos care este în mine, nimeni nu-mi va răpi această pricină de laudă în ţinuturile Ahaiei!
  11 Pentru ce?… Pentru că nu vă iubesc?… Ştie Dumnezeu!
  LA LUPTA SOLDATI, lasati-va de prostii ca este o Imparatie de castigat si daca tot sunteti atat de tari in Scripturi, luati sabia DUHULUI si dati cu ea in armura diavolului, fiti destepti si inteleti. Inchei spunandu-va sa fiti binecuvantati si 2 Timotei 2:7 Înţelege ce-ţi spun; Domnul îţi va da pricepere în toate lucrurile. GALATENI 4:20 O, cum aş vrea să fiu acum de faţă la voi şi să-mi schimb glasul; căci nu ştiu ce să mai cred!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mi s-a părut interesantă discuția dar se pare că fratele Alin nu prea răspunde celor adresate de fratele Andrei.(doar părerea mea) Fiți binecuvântați amândoi! Am scris și eu ceva pentru că ascult hip hop creștin și mă zidește și chiar aș dori să aud niște argumente Biblice pentru afirmația făcută de fratele Alin! Har! Aștept un răspuns din partea fratelui Alin Loloș!

  Apreciază

 4. Oare Paul Washer si alti predicatori au timp sa stea sa citeasca tot ce apare pe internet despre ei si sa se apere? Oare Cristos s-ar fi aparat daca s-ar fi scris despre El in ziar?! Observ ca fratele Alin e foarte activ pe internet si isi apara reputatia, lucrarea, numele desi din articol nu reiese ca fratele are ceva impotriva lui, orice om care sta si judeca cele scrise intelege ce a vrut sa spuna fratele. A scris ca un frate mai mare care a trait in mediul unde e acum Alin Lolos si trecut deja prin primii ani de pocainta, prin multe lucruri de care Alin ar fi scutit daca ar vrea sa se lase invatat, nu doar sa invete pe altii.
  Eu am toata convingerea ca Dumnezeu te ia intai in scoala Lui si te invata niste lucruri elementare ( de ex. cum sa te porti cu oamenii, cum sa vorbesti, cum sa scrii corect gramatical, Alin Lolos face multe greseli de ortografie pe site) apoi te trimite sa predici.
  Prea multi au ravna dar fara pricepere. Sigur ca unele lucruri se pot corecta pe parcurs, si dupa ce ai inceput lucrarea de predicare dar vad ca fratele Alin nu doreste sa primeasca nimic de la frati. Poate numai la cei din jurul lui, din biserica unde e membru. Dar un ucenic nu va ajunge mai departe de cat a ajuns invatatorul lui. Daca te vei multumi cu mediocritatea si moartea din unele biserici baptiste, frate Alin, atunci si lucrarea va fi la fel.
  E trista atitudinea lui copilaroasa prin care cere sa se stearga articolul. Asa cum el are dreptul sa se exprime pe site, acelasi drept il au toti bloggerii si intradevar a scris chiar el despre altii in articole fara sa dea nume. Daca intrati pe site-ul lui veti vedea ca are numai comentarii care il incurajeaza, il lauda sau sunt de aceiasi parere cu el. Pe celelalte care il contrazic sau ii argumenteaza ca greseste cu Biblia, probabil le sterge. Trist! Dumnezeu sa ii desavarseasca pe toti sfintii de care se foloseste!

  Apreciază

  1. Da, nu scrii corect , Domnul te foloseste cel mai mult cind nu stii mai nimic:
   stii cind?
   Cind esti in dragostea dintii, atunci ai un entuziasm si o dragoste fata de toti oamenii
   si IL martrisesti cu mare mare dragoste pe Domnul.
   Majoritatea tinerilor de astazi provin din familii de credinciosi, cind nu trec prin nasterea din nou;
   si asta se vede.
   Le place orice in afara de a predica pe strada, de ce nu se mai gasesc si altii?Prin 94 o mai faceau tinerii in Brasov.

   Apreciază

 5. Slava ea Domnului pt fratele Alin;
  da urnmati i exemplul;
  l am ascultat predicind pe strazi si am plins,
  am o virsta deja, ca miine plec ACASA,
  dar nu am crezut sa mai vad atita curaj si asa o
  intelegere corecta a Scripturii la un om intors la Domnul de curind, 2-3 ani or fi;
  este plin de curaj si de iubire fata de pacatosi, de aia sta sa predice sa strige pe strazi.
  N oti fi invidiosi, ba sa fiti, dar cum spune Pavelcu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu;
  sa l urmati;
  faceti a el, da si eu o sa ma rog ca sa aduceti suflete la Domnul.
  De ce peste tot pocaitii doar se cearta?
  Asa va invata Hristos?
  Nu!
  Va spun categoric nu, chemati oamenii la mintuire.

  Apreciază

  1. Draga „anonimule” Alin nu si a ascuns numele. 🙂
   Cind am ascultat predicile pe strada, asa cum e mare nevoie si cum satana o face cu „martorii mincinosi”nu am cunosct altceva despre Alin, decit ca are o mare rivna, care noua ne lipseste..
   Daca avem ceva de spus, mai important este sa ne facem autocritica;
   lumea zace in pacat, si noi nu facem nimic;
   ba facem. 😦
   vorbim si iar vorbim , mai nou pe internet.
   Domnul sa l intelepteasca pe Alin acolo unde greseste si pe noi acolo unde lenevim.
   Rasplata e la Domnul.

   Apreciază

 6. frate sau sora ,,mm”, lucrarea pt Domnul nu se face doar pe strazi (ca tot iesi in evidenta, cum iesea inainte pe scena lumii) si daca ai dragostea dintai o arati in toate domeniile ( chiar si cand lasi un comment pe net sau scrii un articol).
  nu iesi in lucrare pana nu intrii intr-o scoala cu Dumnezeu. inteleg ce vreti sa spuneti la modul general, dar aplicat la cazul lui Lolos nu aveti dreptate. s-a dovedit a fi dur si neciopliti.
  cand Dumnezeu schimba pe cineva, il invata si cum sa se poarte, regulile elementare de bun simt. posibil sa se fi schimbat intre timp. tot ce spun e ca degeaba ai multa ravna fara intelepciune. oare degeaba a zis Pavel sa nu mearga in lucrare cel intors de curand?!
  Nici sa nu iasa sa predice in strada tinerii pana nu trec prin scoala lui Dumnezeu si nu au marturie buna acasa, la serviciu, oriunde.
  Esti doar papagal cu Scriptura in mana daca viata ta nu e o predica frumoasa pentru cei cu care intrii in contact. Inainte sa mai aparati un frate, ia calcati-l putin pe bombeu si veti vedea daca traieste ce predica. cand cineva ne provoaca, jigneste aratam daca avem roade.

  Apreciază

 7. esti absurd frate. nu inseamna ca daca cineva lasa comentarii pe internet, leneveste sau nu face nimic pt Domnul. nu stii dumneata viata mea si nici a altor frati care si-au spus punctul de vedere ca sa acuzi asa un om.
  si nu mi-am ascuns numele, e dreptul meu sa nu il scriu chiar daca imi asum opiniile, pt ca eu nu sunt persoana publica care vrea sa fie in centrul atentiei precum acel frate pe care il aparati cu atata zel.

  Apreciază

 8. Trezire spirituala ?!
  si primul lucru care imi sare in ochi ….
  vand rochie, vand golf, votati candidatul ..
  bani si politica, ca peste tot.

  Andrei schimba numele blogului, sau scoate afara neghina !
  apropo tu te duci la vot ?

  Apreciază

   1. 🙂 macar am urechi de auzit.
    A disparut rochia si masina, m-am bucurat.
    In legatura cu politica n-ai raspuns, vroiam sa stiu daca crestinii care vestesc trezirea spirituala voteaza, daca da pe cine. E interesant de aflat ! care e rolul crestinului in societate, e interesant sa stim daca Domnul nostru ar fi votat, daca da, cu cine ….
    iti recomand o carte:
    Diferite fețe ale lumii de William MacDonald din care voi cita cateva idei:

    Care este mărturia biblică asupra acestui subiect?

    Isus a spus: „împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă ar fi împărăţia Mea din lumea aceasta, Slujitorii Mei s-ar lupta” (Ioan 18:36).

    Pavel a spus: „Nici un ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii” (2 Timotei 2:4).

    Ioan a spus: „Toată lumea zace în cel rău” (1 Ioan 5:19).

    Exemplul Domnului Isus este împotriva participării politice. El a avut o relaţie de opoziţie cu această instituţie. Apostolii nu au recurs la politică. Ordinul primit de ei a fost de a merge prin lume şi de a predica Evanghelia.

    Cetăţenia fundamentală a creştinului este cerească. (Filipeni 3:20). Obligaţia sa faţă de guvernarea pământească este de a se ruga, de a plăti şi de a fi supus.

    Scopul lui Dumnezeu în acest veac nu este reforma politică, ci să scoată dintre naţiuni un popor pentru Numele Său (Fapte 15:14). Întrebarea este: „Vom urma noi ordinea Sa de zi?”

    Problema de bază din lume este păcatul. Numai Evanghelia se poate ocupa cu succes de aceasta. Metoda lui Dumnezeu este spirituală – naşterea din nou.

    Politica este coruptă prin propria sa natură. Dacă particip, îi acord votul meu de încredere. O astfel de încredere este complet nejustificată. Au trebuit sute de ani pentru a i se dovedi eficacitatea, şi care a fost rezultatul?

    Înscrierea creştinilor în politică nu a fost bună. William Kelly a spus: „Creştinii nu s-au amestecat niciodată în guvernarea lumii decât spre dezonoarea lui Cristos şi spre propria lor ruşine. Ei au fost chemaţi acum să sufere cu Cristos; ei vor domni cu El. Chiar dacă El încă nu Şi-a asumat puterea Sa mare pentru a domni.”

    Încă nu a venit timpul să domnească creştinii. Va veni, când Cristos se întoarce ca Rege al regilor şi Domn al domnilor. Când cei din Corint au acţionat ca şi când deja ar fi domnit, Pavel i-a îndreptat. El dorea ca ei să domnească în aşa fel, încât el şi ceilalţi apostoli să poată domni cu ei. Dar în timp ce corintenii, figurativ, îşi purtau coroanele în balcoanele din amfiteatru, apostolii arătau ca oamenii din arenă, condamnaţi la moarte, un spectacol pentru lume, şi erau trataţi ca drojdia pământului (1 Corinteni 4:8-13).

    Este o falsă aşteptare să crezi că se vor îmbunătăţi condiţiile din lume (1 Timotei 4:1-3; 2 Timotei 3:1-5). Atât Biblia, cât şi ştirile zilnice resping o astfel de noţiune.

    Creştinul găseşte puterea să se separe de lume (2 Corinteni 6:17). Nu putem niciodată să ne mişcăm atât timp cât facem parte din ea. Marea noastră resursă este rugăciunea. Noi putem face mai mult prin rugăciune decât pot face alţii prin politică. Noi putem vedea transformări miraculoase de vieţi umane. Putem duce bărbaţi şi femei în împărăţia lui Dumnezeu. Avem balanţa puterii în lume. De ce să schimbăm aceasta cu un sistem falimentar cum este cel al politicii?

    As fi curios sa vad o argumentatie biblica pe tema votului, a implicarii in politica lumii. Cine stie poate ne „trezim” si votam pe cine trebuie, Andrei, sunt ironic, iarta-ma !
    Pe Cine as vota eu, nu candideaza, El nu are nevoie sa fie ales, El va veni si va lua pamantul in stapanire, e al Lui. Daca cineva va argumenta cu Daniel si Iosif, trebuie retinut ca oamenii astia au fost numiti, au fost niste functionari publici, care au facut parte dintr-un plan maret care il avea in vedere in final pe EL.

    iti doresc har si binecuvantari ! Ma bucur ca exista asemenea bloguri si site-uri intr-un mediu infestat de pornografie si facebook. Si m-as bucura si mai tare sa fie curate, sa musteasca de adevar si Hristos. nimic de jos. totul de sus. Sa straluceasca doar EL.

    Har.

    Apreciază

 9. Si daca tot spuneti ca ati absolvit la UEO haideti sa discutam putin despre manifestarile nebiblice din biserica Emanuel. Am vizitat biserici carismatice si nu mi-a placut ca oamenii sareau in sus, unii pana la tavan. Am fost in vizita la biserica Emanuel si am observat ca si manifestarile de acolo contrazic in mod flagrant Scriptura, chiar mai rau decat la carismatici. Asa-i ca nu stiti despre ce este vorba? Ce ziceam eu mai sus despre orbul gainii? Indiferent unde traiesti, la Nagyvárad, la Sebis sau la Cacarezii din Vale, omul religios are aceeasi hiba: vede doar paiul din ochiul aproapelui. Oare mai are rost sa va zic de barna sau nu? Va spun aceasta pt ca toate prietenele mele (studente, ne-evenghelice) cu care am discutat au fost de accord ca la biserica baptista Emanuel din Oradea manifestarile sunt anti-biblice, adica impotriva spirutului Scripturii.

  Apreciază

 10. Ah, si era sa uit. Citisem ceva si despre pastorul baptist calvinist din Chicago, Daniel Chiu, pe care sunt convinsa ca il aveti ca idol. Am cautat si am gasit articolele respective aici:

  http://www.asiiromani.com/component/search/searchword=extremistul+din+chic&ordering=&searchphrase=all

  Deci mentioarea persoanei in acest caz nu e biblica pt ca-ti contrazice preconceptiile sau traditia religioasa? Cateva randuri mai sus spuneati ca e biblic sa ataci persoane, sa le critici public.
  Sunt curioasa cum raspundeti provocarilor din acele articole dar disecat, punct cu punct. Daca doar recurgeti la atac la persoana care le-a scris (pe care nu o cunosc si nu ma intereseaza cine e) atunci e forma facila de-a evita provocarea la dialog.

  Apreciază

  1. Doamna Laura

   Ati greșit adresa. Nu sunt eu in stare, nu am informațiile necesare si nici nu e treaba mea sa judec ce a făcut unul sau altul. Ati confundat acest blog. Cand am taxat public anumite chestiuni este pentru ca intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, ma privea. Cine sunt eu sa judec daca aveți sau nu dreptate? Blogul acesta nu este sală de judecata. Bănuiesc ca astăzi nefiind de acord cu dumneavoastră ma veți pune in categoria tututor celor menționati. Frustrarea nu va lasă sa va vedeți propriile greșeli. Ce ati spune daca cel mai mare ipocrit sunteți dumneavoastră care vedeți greșelile tuturor dar nu pe cele personale? Știți atat de bine sa ii judecati pe altii. Imi pare rau pentru Dvs. Va inteleg parțial nemulțumirile dar găsesc complet inacceptabila lupta pe care o duceti.

   Apreciază

 11. Nu duc nicio lupta cu nimeni. Vreau doar sa va spun ca atmosfera pe care o creeaza baptistii in bisericile lor (cu precadere la Emanuel/ Oradea) in care pastorii intra doar dupa Ora Biblica, se face tacere, pastorii merg cu capul sus, pieptul scos afara, de parca ar fi la parlamentul European, are de-a face cu mandria luciferica, nu e o manifestare biblica! Va spun doar pt dvs: mandria stupida si laudele desarte pe care le prolifereaza baptistii la adresa unor lideri de-ai lor sunt mult mai antibiblice decat sariturile si topaiturile de la carismatici. Din interiorul unui sistem e greu sa emiti observatii obiective (e chiar imposibil), de aceea nici nu ma astept de la dvs sa realizati ca vanitatea din bisericile baptiste, slava desarta, mandria luciferica, covoarele rosii, amvoanele ridicate pe piedestal, atutudinea aroganta a predicatorilor, il dezgusta mult mai mult pe Dumnezeu decat sariturile pana la tavan a unor carismatici buieci. Nu stiu daca ma intelegeti si daca veti avea vreodata lumina necesara sa scrieti si despre desertaciunea aceasta care va goleste bisericile sau veti ramane blocati tot pe paiul din ochiul altora. Din moment ce sunteti in masura sa judecati atatea alte „abateri” si „anomalii”, nu vad de ce nu ati fi in masura sa emiteti niste parerei si vizavi de aceste aspecte, care nu va fac deloc cinste cultului sau religiei dvs.

  Apreciază

 12. Nu a fost data cand sa merg la biserica Emanuel din Oradea si cea de langa mine (oricine a fost ea) sa nu ma asalteze cu informatii despre predicatorul lor de baza (ba ca e doctor, ba ca e psihiatru, ba ca a fost cu regina de la Londra etc) iar predicatorul avea mereu grija sa mentioneze cercurile pe care cica le-ar fi frecventat, sa se ridice in ochii enoriasilor. Am vazut oameni care au avut un mult mai mare impact la nivel mondial dar care nu au cultivat o asemenea atitudine ca liderii baptisti. Asa ca, domnule drag, ati avea prea multe in propria gradina, de care sa va ocupati. Incepeti de la Sebis si incepeti cu viata dvs. pt ca ati pornit pe o carare gresita si mergeti din ratacire in ratacire pt ca sunteti robul unui sistem inchis, sistem care permite sa vezi doar paiele din ochii altora, nu si barnele din propria grupare sau factiune.

  Apreciază

  1. Trebuia sa Ajungeți si la atacuri personale. Ati trecut de la ograda la individ. Eu spun sa va cautati altă groapă de gunoi. Ati greșit adresa. Nu doresc sa ma infectez cu otrava din sufletul dumneavoastră. Va privește.

   Apreciază

  2. Dacă acesta este stilul dumneavoastră normal de a aborda o problemă sau de a vă prezenta o nemultumire atunci nu ar trebui sa obiectați pentru felul în care vi se răspunde. Fie așa sunteți dumneavoastră in general si inseamna ca trebuie sa va pocăiți (inainte sa cercetați cat de corect este ca pastorii fac nu stiu ce plecaciuni in bisericile baptiste) fie faceti acest lucru doar ca sa aveți motive de incriminare și material brut pentru judecata si cercetare.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s